Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  THE LITTLE WILLIES: 'THE LITTLE WILLIES'
(Milking Bull Records/EMI/Dallas; 2006.)
Jok iz Nashvillea, već iz srca New Yorka, odnosno birca zvanog 'The Living Room' pet vrlo popularnih osoba iz muzičkog svijeta Velike Jabuke spontano je oblikovala a potom i snimila možda jedan od najvažnijih američkih country uradaka u 2006. godini.

The Little Willies, ili u obrazloženju, „naklon, poštovanje...“ gospodinu Willieju Nelsonu, su Lee Alexander, Norah Jones, Richard Julian (nedavno objavio album Slow New York), Jim Campilongo i Dan Rieser sa gostima. Album je sastavljen od obrada autora uz čije su melodije članovi grupe odrasli. Ima i originalnih skladbi koje su spontano nastajale na svirkama.

Savršena izvedba Fred Roseove 'Roly Poly', 'Best Of All Possible Worlds' Krisa Kristoffersona ili 'I Gotta Get Drunk' Willieja Nelsona upijaju pozornost do krajnjih granica. I misao koja se nadovezuje je kako bi samo bilo dobro biti u 'The Living room' i čuti sve ovo u živo. 'It's Not You, It's Me' Richarda Juliana može se nositi rame uz rame sa obrađenim velikanima jer ima taj neki melankolični ugođaj koji se ne zaboravlja, a Norah Jones nosi pjesmu neviđenom lakoćom, kao da se bavi ovim poslom četrdeset godina.

Rekao bih da je ovo lako probavljiva i slavom neopterećena ploča, bez namjere da se nekome nameće. Ovo je samo istinski primjerak bezrezervne ljubavi prema muzičkom žanru.

Marko Cacanoski
marko.cacanoski@gmail.com
10. svibnja 2006.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni sajt