Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  SOIl AND PIMP SESSIONS: 'SUMMER GODDESS' EP
(Viktor Japan/Dance Music Records; 2005.)
Meni je osobno 2005. bila jedna od boljih i raznovrsnijih godina u odnosu na nove albume. Mada je već treći mjesec tekuće godine, još uvijek se susrećem sa albumima koje sam nenamjerno propustio u prošloj. Jedan takav je i 'Summer Goddess' Japanaca Soil and Pimp Sessions objavljen negdje krajem ljeta.

Ustvari, 'Summer Goddess' je mini album ili EP koji sadrži 6 predivnih kompozicija koje ne ostavljaju ravnodušnim ni one uživatelje glazbe vrlo istančanog ukusa. Album otvara jedan kaotičan uvod na koji se veže po meni najupečatljivija 'Fragment'. Slušajući naslovnu 'Summer Goddess' pred očima mi se pojavljuju plaža, zalazak sunca, ekipa i dobro ohlađeni koktel sa puno svježih listova peperminta. Dečki jednostavno čvrsto uhvate vašu pozornost i ne puštaju je do kraja. Po mom mišljenju oni bi odlično funkcionirali u prostorima do 500 ljudi.

Rekao bih sa jednom velikom dozom rezerve zbog nepotpunog poznavanja japanske funky jazz scene, da je ovo proizvod koji nadilazi granice Japana i bitno će pridonijeti profiliranju japanskih autora u svijetu. Danas je teško doći do ovog EP-ja jer je rasprodan, no dobra informacija je ta da će kroz mjesec ili dva na tržište izaći novi studijski album.

Marko Cacanoski
marko.cacanoski@gmail.com
22. ožujka 2006

 
 
world wide web:
Službeni site