Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  SHERYL CROW: 'WILDFLOWER'
(A&M/Aquarius; 2005.)
Dosljednost još od albuma 'Tuesday Night Music Club' jedna je od najvećih vrlina ove američke pjevačice. Na svakom dosadašnjem projektu imala je velike hitove a turneje su joj uvijek bile rasprodane. Unatoč svojim ograničenim, ali ne i lošim glasovnim sposobnostima uspjela je odlično uokviriti svoj izvođački izraz i nikada nije lutala prostorima gdje ne pripada.

'Wildflower' je album koji nije oslonjen pjesmu ili dvije koje bi izgurale album na vrh neke od svjetskih ljestvica. Zbog toga na prvo ili drugo slušanje ne događa se ništa spektakularno i ona osoba kojoj Sheryl nije suviše bitna autorica, vrlo lako će zaboraviti to što je čuo ili čula. Naizgled prosječan album doista neće privući nove slušatelje, ali će zato starim poklonicima pružiti ono što je možda bilo na neki način nedovoljno naglašeno na prošlim izdanjima. Prije svega tu mislim na jednu intimniju varijantu Sheryl koja se izgleda malo hrabrije počela baviti sama sa sobom. Pjesme odaju jednu vrlo osobnu crtu. Naslovna 'Wildflower' doista je lijepa kompozicija praćena odličnim aranžmanom mada je meni više sjela 'Chances Are'.

Iako po mom skromnom mišljenju ovaj album nije ni plus ni minus u karijeri ove pjevačice, ne mogu se oteti dojmu da je Sheryl ponestalo inspiracije. To sam dijelom primijetio i na 'C'mon C'mon', ali sam se nadao da je to prolazno. Ovaj susret sa skrivenim mirisima njene osobnosti treba pohvaliti, ali i reći da je sve to još uvijek vrlo površno i bezlično.

Marko Cacanoski
marko.cacanoski@gmail.com
14. ožujka 2006

 
 
world wide web:
Sheryl Crow

'The Very Best Of…'