Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  RAINER MARIA: 'CATASTROPHE KEEPS US TOGETHER'
(Grunion; 2006)
Peti studijski album grupe koja dolazi iz Brooklyna odlično popunjava rupu između teenage đira i malo zahtjevnijih muzičkih sladokusaca. Grupa Rainer Maria po nekom žanrovskom kriteriju se kreće između indie-rocka i popa. Nepretenciozni tekstovi koji stoje čvrsto na zemlji, melodične dionice, nenametljiv i prijatan za uho vokal te solidno produkcijsko rješenje, ostavljaju pozitivan dojam na mene kao slušatelja.

Okosnica albuma je uvodna 'Catastrophe' koja u sebi nosi, rekao bih, stadionsku energiju, a govori o tome kako krize u vezama mogu i spajati, a ne samo razdvajati ljude. Brza i ritmički savršena 'I Will Make You Mine' posjeduje optimalnu količinu buke koja diže adrenalin već na prvom slušanju. Na 'Burn' se ekipa očito poslužila prepoznatljivim uvodom sa 'Fall Of Me' (R.E.M.), a poluakustični ambijent na 'Clear And True' otkriva još jednu vrlo zanimljivu kompoziciju vrijednu spomena.

Veliki problem je to da albuma na tržištu ima mnogo, lako su dostupni, a uglavnom se samo površno preslušavaju te se brzo zaboravljaju. 'Catastrophe Keeps Us Together', iako po mnogo čemu ambiciozan album u koji je utkano dosta zanimljivih trenutaka, jedan je od onih koji će tjedan-dva biti zanimljivi, a onda će ili skupljati prašinu ili samo zauzimati prostor na tvrdom disku računala. Na žalost, danas je to tako i drugačije biti neće.

Marko Cacanoski
marko.cacanoski@gmail.com
14. srpnja 2006

 
 
world wide web:
Službeni sajt

Njihov prostor