Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  PAUL SIMON: 'SURPRISE'
(Warner/Dancing Bear; 2006.)
Prvi album Paula Simona u šest godina možda i iznenađuje zvukom, no nije u pitanju toliko šokantan i inovativan albumu kako se iz nekih recenzija dale naslutiti. Iako je primljen iznimno toplo, pogotovo u konzervativnijim glazbenim medijima, ovaj album baš i ne revitalizira njegovu karijeru već prije nudi jedan drugačiji pogled na jednog pomalo posustalog, a nekad iznimnog singer/songwritera.

Da, album obiluje elektronikom i "soundscapeom" Briana Enoa, a ima i par jako dobrih pjesama poput uvodnih 'How Can You Live In The Northeast' i 'Everything About Is A Lovesong', no u cjelini je ipak samo poluuspješan i zapravo nepotreban pokušaj modernizacije. Paradoksalno, na većini pjesama Enovi tretmani - gomila reverba, slojevita zvučna slika i malo zastarjeli, ali ipak efektni beatovi - sasvim dobro funkcioniraju, no izgleda da se Simon nije izvukao iz stvaralačke krize o kojoj u nekoliko navrata pjeva.

Ovaj album je zapravo dokaz da kad nemaš dovoljno dobrih pjesama ne može ti pomoći ni sva sila produkcijskih trikova ni studijski čarobnjak poput Briana Enoa. Ili možda ipak može? Prosudite sami.

Karlo Rafaneli
karlo@monitor.hr
1. kolovoza 2006

 
 
world wide web:
PS