Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  OUT HUD: 'LET US NEVER SPEAK OF IT AGAIN'
(Kranky; 2005.)
Dance je mrtav! Živio Dance!

Premda je hi-tech elektronska plesna glazba nastala u devedesetima trenutno u stanju vegetiranja, plesna glazba 2005. vrlo je živa, a bogami i kvalitetna. Potvrđuju to i Out Hud svojim sjajnim drugim albumom, kojim su potpuno zaokrenuli u smjeru !!! (s kojima dijele tri člana) i DFA odnosno James Murphijevog LCD Soundsystem. Out Hud preuzimaju strukturu plesne glazbe osamdesetih, najviše na tragu New Ordera i mančesterskog acid housea te ih križaju s modernim tehnološkim dostignućima i nepogrešivim osjećajem za melodiju.

Ovdje dominiraju duge cikličke kompozicije koje bez obzira na ogroman upliv elektronike imaju jak osjećaj živog jama, te podsjećaju na proširene mikseve, a da pritom nisu nimalo dosadne. Dvije najduže skladbe ovdje, osmominutna 'The Song So Good They Named It Twice' i jedanaestominutna 'Dear Mr. Bush, There Are Over 1000 Words For Shit And Only One For Music' pokazuju svu raskoš bendovog talenta polako se kotrljajući na krilima diskoidne ritam sekcije preko koje se slijeva sva sila efekata, sintisajzera te gitara koje su prigušene, ali igraju važnu ritmičnu ulogu, dok su elektro i dub produkcijske tehnike iskorištene za dobivanje psihodeličnih zvučnih pejzaža koji vuku korijene još od kraut rocka.

Za razliku od debija 'S.T.R.E.E.T D.A.D.' ovdje se pojavljuju i vokali bendovih ženskih članica, bubnjarice Phyllis Forbes i čelistice Molly Schnick, tako da se 'How Long' i 'It`s For You' odlikuju pop senzibilitetom i neočekivanom senzualnošću.

Studijska alkemija udružena s snagom pravog benda urodila je (još) jednim sjajnim albumom.

Karlo Rafaneli
karlo@monitor.hr
18. lipnja 2005.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Izdavač

Isprani

Southern podsite