Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  MINUS 5: 'THE GUN ALBUM'
(Cooking Vinyl; 2006.)
Scott McCaughey, koga svi vežemo sa sisačkom atrakcijom The Bambi Molesters, u stvari je stalni član grupe Young Fresh Fellows od 1983. i već dvanaest godina koncertni suradnik velikih R.E.M.. Projekt spontano nazvan 'The Gun Album' zbog naslovnice albuma najnoviji je uradak njegovih Minus 5 koji s prekidima funkcioniraju od 1993. godine.

Ovo je zabavan projekt koji ima muda i sadržaj. Kratka, eksplozivna i melodična 'Aw Shit Man', predivne garažne atmosfere i energije koja govori o krizi srednjih godina nameće se kao okosnica albuma. Skladbe 'Out There On The Maroon', 'Rifle Called Goodbye' ili 'My Life As A Creep' piju vodu na pop izvorima u Lennon/McCartney skladateljskoj maniri sa zanimljivim, ali pomalo oštrijim poetskim krivinama. Meni ponajbolja 'Twilight Distillery' potvrđuje punu zrelost McCaugheya kao skladatelja i tekstopisca.

Važno je napomenuti da ovom na projektu McCaugheya podržavaju jedan Peter Buck iz R.E.M., Ken Stringfellow koji isto radi sa R.E.M. i još mnogo muzičara - prijatelja iz manje poznatih američkih grupa. Može se vrlo lako i bez velike pompe dogoditi da 'The Gun Album' pozicionira Minus 5 na sam vrh scene Seattlea.

Marko Cacanoski
marko.cacanoski@gmail.com
8. lipnja 2006

 
 
world wide web:
Službeni site

Izdavač