Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  DAVE MATTHEWS BAND: 'STAND UP'
(V2, Dallas; 2005.)
U Europi DMB nije osvojio dovoljno poklonika. Uvijek je Europljanima bilo teže osvojiti Sjevernu Ameriku, a ne obratno, no priča oko DMB je čudna jer on je u Americi svojevrsna institucija glazbe. Još jedna činjenica koja je bitna odnosi se na njegovu diskografiju. On je jedan od autora koji često objavljuju zapise u živo. Dave Matthews ih ima oko pet u zadnjih desetak godina, što je naizgled mnogo. Slušajući te uratke, da se primijetiti da su veoma raznovrsni i po sadržaju izvedenih pjesama i po ambijentu i aranžmanima.

Generalna osjećaj je da je 'Stand Up' "mekši" od ostalih albuma i bliži je njegovom vrlo dobrom samostalnom albumu 'Some Devil' negoli ostalim DMB albumima. Odlično uigrana ekipa koja vjerno slijedi Davea postala je tijekom svih ovih godina možda i predobra da bude samo njegov prateći band (poslušajte naslovnu 'Stand Up' i 'Hunger For The Great Light'). 'Dreamgirl' ili 'American Baby' prepoznatljiva su izvođačka rutina, dok su 'Old Dirt Hill' i 'Everybody Wake-up' jasan korak unaprijed. Kompozicije 'Stolen Away on 55th and 3rd', 'Out Of My Hands' i 'Steady As We Go' svrstao bih u najzanimljiviji dio albuma, dok 'Smooth Rider' djeluje prazno i bezvoljno.

Pozitivno na ovom uratku je to da je DMB još uvijek vrlo razigrana ekipa koja je zabavna, vesela, potiče na ples, a zamjeram to da su previše svjesni činjenice da imaju veliku publiku čija očekivanja treba ispuniti. Tu se često gubi iskrenost i prostor za napredovanje.

Marko Cacanoski
marko.cacanoski@gmail.com
15. veljače 2006

 
 
world wide web:
Službeni site

'Everyday'