Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  ANALENA: 'CARBON BASED'
(Moonlee Records; 2005.)
Ne znam zašto su ljudi u Hrvatskoj uvijek skloni popljuvati nečiji entuzijazam samo zato što im se ne sviđa ono što netko radi. Iako mi prva tri izdanja Moonlee Recordsa (Don`t Mess With Texas, Lunar i Analena) ne predstavljaju nešto što bi bezrezervno hvalio, smatram svako pokretanje nove izdavačke kuće hvalevrijednim potezom i svatko tko pljuje po nečijem trudu s retorikom "koji će kurac to nama?", nije ni zaslužio drugo nego da živi u zemlji u kojoj može birati između licemjerja i primitivizma.

Od ta tri izdanja 'Carbon Based' je zapravo najbolji. Analenin emocore nije pretjerano originalan i uglavnom se drži melodija-buka-vrištanje-pjevanje ograničenja žanra, ali se vidi da je album nastao sa žarom. Svirka i produkcija su na razini daleko popularnijih i bogatijih bendova i u osnovi ovome se ne mogu naći neke veće zamjerke, osim činjenice da se sve pjesme osim prekrasnog završnog polu-instrumentala 'Rainy Night In Warsaw', drže iste formule.

Bez truda nema nikakvog rezultata, stoga je ovo sasvim dobar početak Moonleeja, jer za sve treba vremena, a svi koji očekuju čuda preko noći će se bogami i načekati.

Karlo Rafaneli
karlo@monitor.hr
18. lipnja 2005.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site

Moonlee