Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  SOIL AND PIMP SESSIONS: 'PIMP OF THE YEAR'
(Viktor Entertainment; 2006.)
Nedugo nakon objavljene recenzije za EP 'Summer Godess' u prilici smo se osvrnuti na najnoviji studijski album japanske skupine Soil and Pimp Sessions. Albumu je prethodio singl 'Crush' sa kojeg izdvajam snimku pjesme 'Avalanchi' izvedenu u živo u Londonu prošle godine. Jasno je da je EP bio samo najava za novi album te da je to danas jedna kompletirana logična cjelina.

Urnebesno i veselo. To bih rekao za kompoziciju 'Memai'. Energija koja struji albumom uistinu je savršena. Iako bi mnogi rekli da je sve malo žestoko i da je nered glavna karakteristika albuma, pozornim slušanjem ubrzo će se sva galama i strka transformirati u predivne harmonije, a nije potrebno imati ni oštro uho da bi se uspjele čuti sve majstorije izvođača. Teško mi je izdvojiti favorita, jer ovaj put uz jednu 'Summer Godess' tu se nalaze i 'Crush', još bolja 'Sabotage' te jedna pomalo freakoidna 'Scoop Out' koju neprestano vraćam na početak kao i zarazno privlačnu 'Worldwide'. A što reći za 'Sahara' na kojoj skoro da možete osjetiti pijesak u očima i energiju oaze kojoj se putnici namjernici i slučajni prolaznici približavaju.

Dojmovi su samo pozitivni na kompletnom 'Pimp Of The Year'. Dečki iz Soil and Pimp Sessions ozbiljno ruše sve (ne)utemeljene predrasude prema Japanu kao još jednom svjetskom centru modernog jazza, funka, popa... ili što već sve to što sam čuo nije.

Marko Cacanoski
marko.cacanoski@gmail.com
10. travnja 2006

 
 
world wide web:
Službeni site

'Summer Goddess'