Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  SNOOP DOGG: 'THA BLUE CARPET TREATMENT'
(Geffen/Aquarius; 2006.)
Nezaustavljivi i na svaki pad otporan Snoop Dogg ima vani novi album i nastavlja uspješno brendirati svoju legendarnu pojavu koja fino klizi diskografskim teritorijem sada već nekih 13 godina.

Nakon fenomenalnog prvijenca 'DoggyStyle' karijera mu se s idućim izdanjima malo poljuljala, posebno s grozomornim izdanjima za još grozomorniji No Limit label, no na prijelazu tisućljeća opet je uhvatio pravi kurs i nastavio uspješnu plovidbu. Danas je on jedna od najvećih hip-hop institucija na svijetu, mega-uspješan poduzetnik koji je interes djelovanja proširio na sve od komičnih TV serijala i blagih pornjava do visokih tenisica i širokih trenirki.

Na 'Tha Blue Carpet Treatment' majstor pokušava vratiti dio uličnog poštovanja s nekoliko čvršćih old school gangsta rap komada, što mu u većini pokušaja i uspijeva, posebno na sjajnom singlu 'Vato' gdje mu se pridružuje odavno zaboravljeni i potrošeni B Real iz isto takvih Cypress Hill.

Iz meni uvijek nejasnog razloga Snoop Dogg kao i većina brzolajave braće ima problem s obuzdavanjem ego minutaže, pa tako i ovaj album gotovo dostiže maksimalnih 80 minuta. Što je doista nepotrebno i krajnje pretjerano jer nakon fine prve polovice album očekivano pada tako da pred kraj već spavam. A uz samo malo obuzdavanja i ovdje bi se dobila fina bombica od nekih 45 minuta materijala. No i uz ovaj problem Snoop Dogg ima dobru ploču, s koje će skinuti par krasnih singlica i godinu-dvije prijetiti s vrhova top lista. Do iduće runde.

Mario Grdošić
mario.grdosic@gmail.com
1. veljače 2007.

 
 
world wide web:
Snoop Dogg

'Paid Tha Cost To Be Da Boss'