Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  PLACEBO: 'MEDS'
(Virgin/Dallas; 2006.)
Možda bi skeptik očekivao potpuni potop Placebo na njihovom petom albumu, no 'Meds', iako donosi već viđena rješenja u glazbenom i tekstualnom smislu, uopće nije loš album. Zapravo radi se o njihovom najboljem albumu nakon istoimenog prvijenca i njegovog jednako dobrog nasljednika 'Without Yyou I'm Nothing'. Na ovom albumu za razliku od njegova dva prethodnika nema loše pjesme, radi se o 13 solidnih pop pjesama i ničem puno većem od toga. Dakako da glas Briana Molkoa lako nekome može biti iritantan, a glazbu je jednostavno otpisati kao derivat svega i svačega u rasponu od gothic-rocka do glama, grungea i brit-popa. Ali tako je to uvijek bilo u slučaju Placeba, a zapravo je riječ o solidnom alter pop bendu koji dugo nije bio u ovakvoj formi.

Od sjajne naslovne pjesme, duetu sa u ovom slučaju izvrsnom Alison Mosshart iz The Kills do jednako dobre odjavne 'Song To Say Goodbye', album drži pažnju slušatelja pomoću obilja pamtljivih iako pomalo klišeiziranih refrena ('Drag', 'Blind', 'One Of The Kind').

Bez obzira na mane ovdje nema nekog izrazito lošeg trenutka. Album balansira između življih pjesama poput većine gore navedenih i balada poput 'Follow The Cops Back Home' ili 'Post Blue'. Ništa na ovom albumu vas neće natjerati da prestanete voljeti ili mrziti ovaj bend, no kao i u slučaju prva dva albuma radi se o sasvim solidnom ostvarenju koje je lako otpisati iz potpuno banalnih razloga.

Karlo Rafaneli
karlo@monitor.hr
10. travnja 2006

 
 
world wide web:
Službeni site