Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  YAMMAT: 'PLAN B'
(Aquarius; 2004.)
Uvodna 'U bojama' otvara ovaj album više nego obečavajuće - u pitanju je dobar moderni pop kojeg bi se rijetko tko postidio i prava je šteta što se takva atmosfera nije protegla na cijeli album.

Ipak, uzimajući u obzir cjeloukupnu situaciju oko Yammat pravo je čudo da je ovaj album uopće izašao. Kad su se pojavili prije četiri godine proglašeni su velikom nadom, što su s obzirom na prva dva vrlo dobra singla 'Putujem' i 'Nada' doista i bili. Međutim Yammat su nakon toga izgubili glavnog autora Sašu Ljiljaka, što se odrazilio i na samu glazbu benda jer nitko drugi nije pisao pjesme. Yammat su zatim iz trojca prerasli u višečlani bend. I to se na ovom albumu jasno čuje. Album je raznovrstan, a opet ne ostavlja dojam autorske nekoherentnosti, kakvu bi netko mogao očekivati zbog promjena unutar benda. Ideje s najavnih singlova (koji su i ovdje zastupljeni) su razrađenije i jasnije kao i činjenica da su Yammat prije svega pop, a ne house ili downtempo bend. Što su, naravno, pozitivne stvari, a negativne su te što osim već spomenutih i 'Prebrza(za tebe)' te 'Da li je stvarno?' na albumu nema baš previše zanimljivih pjesama, već više uhu ugodnih popunjavanja prostora koja nikome ne smetaju, ali i rijetko koga mogu zaintrigirati.

Možda dovoljno za početak. Ali ubuduće bi se mogli malo više potruditi, ne brinući pritom da nekoga ne uznemire kakvom inventivnijom idejom.

Karlo Rafaneli
karlo@monitor.hr
18. rujna 2004.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site

Izdavač