Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  JAY-Z & R KELLY: 'UNFINISHED BUSINESS'
(BMG/Menart; 2004.)
Ho-ho-ho-ho, kakav divan dar za grozan dan! Odvratno jutro, prethodna noć bez sna i par stvari koje se loše poklope tokom dana. A na repeatu novi album kolaboracije R Kellya i Jay-Z-a, toliko loš, jadan, očajan, grozan da postaje zabavno slušati ga isponova i isponova.

Zašto je ovaj album uopće izašao? Ovo su navodno ostaci neobjavljenih snimaka za njihov prvi zajednički album 'Best Of Both Worlds', star sada neke dvije godine. Taj je bio srednja žalost, više loš nego dobar. A ovo su kao stvari koje su bile toliko loše da se nisu uspjele ni tamo ugurati? Bome divno.

E moj Jigga, koje rasipanje kredibiliteta! Kao povukao si se booraz, al treba zaradit još koju lipicu pa eto ga izdavanje starih snimaka, al ne u okviru solo ploče već kao kolaboracija s tipom kojeg mrziš, ne komunicirate i niste bili uopće zajedno u studiju tokom snimanja. I sve zbog šugavih novaca? Pa booraz, daleko si od prosjačkog štapa. Flow ti je predobar, ali nikada mi nisi bio presimpatičan (ne želim vrijeđati jednu nacionalnu manjinu i prisjećati se kojim sam te nazivima prije znao častiti). Samo nemoj upropastit onu debelu prelijepu curu. Ubit će te stari njezin. I ja zajedno s njim.

R Kelly je oduvijek bio ljigavac prve klase, plesni singlovi redovito su mu bile bombetine, a balade još redovitije na rubu povraćanja. Prvi zajednički album ovaj dvojica predstavljali su nam kao nešto najbolje od ta dva svijeta. Moš si mislit. Ovaj nam predstavljaju kao nedovršen posao. Baš tako momci, posao ćete međusobno rješavati na sudu nakon mega-fijaska zajedničke turneje. Na kojem je bilo pištolja, šakatanja i svega samo ne komuniciranja i kreativnog nadopunjavanja.

Ma cijela situacija oko ovog albuma je komična, a još smješniji je sam njegov sadržaj. Mršavih 11 pjesmica, tako isforsiranih, ispeglanih i bez ikakvog smisla da je to šokantno jadno. Hita nigdje na vidiku; pa bokte prije će dobar singl skinuti Shit Eaters iz Poljske nego ova dva papka s ove ploče.

Ma, grozna glazba. A ti Jay sad još za par godina se vrati, nešto ko Michael Jordan, pogazi riječ i snimi par albuma. Onak, za ekipu. Ionako jako voliš košarku. Blesane, igraj se doma s onim dobrih bedrima i zaboravi na mikrofon. Da se bez srama sjećamo dobrih vremena, sjajnih albuma i razornih singlova. A ti Kelly bjež u buksu. Prostak jedan!

Mario Grdošić
mario@monitor.hr
20. studeni 2004.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Jay-Z

R. Kelly

Svađa

'Best Of Both Worlds'