Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  CRYSTAL METHOD: 'LEGION OF BOOM'
(V2/Dallas; 2004.)
U konceptu ovog američkog dvojca postoji samo jedna mana. Sve što oni rade sad, Chemical Brothers su odavno obavili. Njihovo spajanje energične plesne glazbe s elementima hip-hopa i alter-rocka već odavno nije inovativno, a ovdje nije ni pretjerano zanimljivo.

U Americi ovakva glazba služi prije svega kao marketinški alat u raznim reklamama ili za kulisu akcijskim spektaklima, stoga ne čudi da su i prije objavljivanja Crystal Method većinu skladbi ustupili u reklamne svrhe. I kao takva visokooktanska zvučna kulisa ovaj album vrlo dobro funkcionira, ali kad jednom shvatimo da nije u pitanju soundtrack za novi film Vin Diesela, ostaje samo dojam nevjerojatne neinovativnosti. Hrpa vokalnih semplova, energičnih big beat ritmova i brujećih bas linija susreće se s pokojom sempliranom ili pravom gitarom (koje su odsvirane od strane bivšeg pa sad opet aktualnog Limp Bizkitovca Wesa Borlanda) i zatupljuće lošim sintetičkim orkestracijama. Ipak 'Born Too Slow', najbolja pjesma albuma, prestavlja ih u daleko boljem svijetlu, a zahvaljući Borlandovoj gitari i gostujućem vokalu Johna Garcije (ex–Kyuss) radi se o jednom od ponajboljih dance–rock crossovera uopće.

Ostatak albuma se uglavnom guši u predvidljivosti stoga bi za Crystal Method bilo pametnije da rade samo glazbu za reklame i izdaju singlove, a da se ne trude s albumima, jer im to baš i ne ide.

Karlo Rafaneli
karlo@monitor.hr
10. rujan 2004.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site

Crystal MTV

Tekstovi pjesama

Stara priča

Dvije-tri osnovne informacije

Crno na kristalu