Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  JOHN FRUSCIANTE: 'WILL TO DEATH'
(Record Collection/Dancing Bear; 2004.)
John Frusciante je iznimno aktivan ove godine. Dok mu je matična grupa Red Hot Chili Peppers mirovala, on je neumorno snimao vlastiti materijal, tako da je ovo njegov drugi ovogodišnji album, a do kraja godine najavljeno ih je još pet. Svi materijali su snimljeni u manje od mjesec dana, a materijal za 'Will To Death' snimljen je u dva dana tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine.

Za razliku od prethodnika 'Shadows Collide With People' ovo je čistokrvni lo-fi album, na njemu nema ni slavnih gostiju ni kolega iz banda. Sav materijal su odsvirali Frusciante i njegov suradnik Josh Klinghoffer, a ovog puta nema ni elektronskih instrumentala pa je sam album daleko koncizniji. Ovdje se nalaze uglavnom opore i jednostavne pop pjesme, koje očigledno imaju poseban značaj samo za Frusciantea, koji se svojim radovima udaljava od matične grupe koliko je to kod moguće.

U potpunosti intimne i ponekad teško razumljive, Fruscianteove pjesme crpe snagu iz izmučene osobe autora na kojeg je narkomanska prošlost očigledno ostavila i te kakvog traga. Najbolje pjesme na ovom albumu vjerno odražavaju takvo stajalište tako da 'A Loop', 'A Doubt' i 'Far Away', iako su produkt na brzinu održanog sessiona, po kvaliteti nimalo ne zaostaju za daleko opreznije stvaranim pjesmama RHCP.

Karlo Rafaneli
karlo@monitor.hr
15. rujna 2004.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site

Tablature

Tekstovi pjesama

Kraća biografija

Diskografija

RHCP