Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  ZERO 7: 'WHEN IT FALLS'
(Ultimate Dilemma/Elektra/Dancing Bear; 2004.)
Problem s albumom poput ovog je taj što je ovakvu glazbu vrlo teško kritički promišljati. Naime ovo je nevjerojatno uhu ugodan i opuštajući album i predstavlja gotovo idealan soundtrack za proljetno poslijepodne, a sa druge strane za samo četiri pjesme (uvodne 'Warm Sound', 'Home' i 'Somersault' te 'Speed Dial No. 2') mogu reći da ih pamtim i razlikujem nakon šestog slušanja. Razlog tome leži u činjenici da pjesme Zero 7 više nalikuju zvučnim tapetama nego pjesmama.

U osnovi Zero 7 su producentski dvojac Sam Hardaker i Henry Binns, ali za razliku od njihovih downtempo kolega poput Groove Armade ili Thivery Corporation, Zero 7 uvijek zapošljavaju pravi bend i teže klasičnoj pop pjesmi, a ne njenim elementima. U tom vjerojatno i leži problem Zero 7 jer ovdje postaje očito da će oni teško napraviti savršenu pop pjesmu poput 'All I Need' kakvu imaju Air.

Ovdje prisutne pjesme se teško razlikuju jedna od druge i previše se služe istim sviračkim i produkcijskim rješenjima da bi se u potpunosti mogle nazvati uspjelima, a pritom i naslanjanje na analogne sintisajzere, psihodeliju i funk 70-tih ne pomaže baš previše jer se ti elementi koriste nekako previše mehanički da bi uistinu dobro mogli funkcionirati zajedno. Zero 7 nude vrlo ugodno opuštanje ali teško išta više od toga.

Karlo Rafaneli
k.rafaneli@inet.hr
5. svibanj 2004.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site

MTV.7

Fanovi

Tekstovi pjesama

Diskografija

Kako je bilo raditi 'When It Falls'

Intervju za slušanje