Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  THE OFFSPRING: 'SPLINTER'
(Sony/Menart; 2003.)
Sredinom 90-ih Offspring su uz Green Day bili predvodnici tada izuzetno jakog revivala punka, te su svakodnevnim pojavljivanjem na MTV-ju otvorili put mnogim drugim bendovima, a bobme i Epitaphu da do kraja napuni svoje džepove i postane tada najveći nezavisni izdavač na svijetu. 'Smash' je u svijetu otišao u nešto manje od 15 milijuna primjeraka, što je brojka za kojom su tada, a bome i sada, plakali mnogi turbo-mainstream izvođači. Momci su poslije potpisali za moćni Sony, te su uz osjetno manje tiraže ipak zadržali medijsku i koncertu atraktivnost. Kako to momci rade uživo veseli Hrvati provjerit će krajem veljače kada nas posjete u zagrebačkom Domu Sportova u sklopu turneje na kojoj promoviraju novi album 'Splinter'...

...Koji i nije posebno iznenađujući, niti bi trebao privući nekoga izvan već postojećeg kruga Offspring fanova. Bezopasni rifovi, osunčane melodije prožete ugodnim životom i najljepšim plažama na kojima su Dexter i Noodles ispekli svoj surferski zanat, te klasični pop-punk ritmovi za plesnjak kao stvoreni. Napomenuti treba kako je Offpsring nedavno napustio originalni bubnjar pa se ovdje palicama razmahao Josh Freese, inače stalni član A Perfect Circle, no i studijski glazbenik koji dolazi odsvirati kome god i kada treba, ako je iznos pristojan. Tako je i na posljednjem Static-X albumu snimio bubnjeve, te na nekoliko novih Guns 'N Roses stvari, za koje naravno nitko ne zna hoće li ikada ugledati svjetlo dana.

'Splinter' ima hitova koliko vam god treba, hm, zapravo sve su hitovi osim uvodne i završne stvari koje su kao nekakve debilne zezalice. Dva su singla istovremeno izbačena na tržište: brza i simpatična 'Da Hui', te klasični radio friendly Offspring u 'Hit That'. Istim putem bez problema mogle bi uskoro poći i 'The Noose' i 'Race Against Myself' recimo.

A, ono, klasični Offspring. Nije loše.

Mario Grdošić
mario@monitor.hr
8. veljače 2003.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site

MTV podsite

Linkovi na štošta