Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  SOILWORK: 'FIGURE NUMBER FIVE'
(Nuclear Blast; 2003.)
Jedan od definitivno najvrijednijih bendova u metalnoj branši, izbacio je nedavno novi album te tako nastavio uhodani niz izdavanja albuma jednom godišnje. Nakon izuzetnog, i za ovaj bend definitivno groundbreaking albuma, 'Natural Born Chaos' momci su izdali jak i zanimljiv, no ipak ne toliko dobar nasljednik, 'Figure Number Five'.

U prošlosti su se Soilwork razvijali sa svakim novim albumom te tesali stil koji su do savršenstva doveli na spomenutom prethodniku. Ovog puta razvoja nikakvog nema, već je pristup identičan kao na prošloj ploči, rezultat je mrvicu slabiji, ako ne i jednako dobar, no nedostaje ono iščekivanje kamo će se stilski krenuti. I dalje su ovdje kao neboderi velike gitare, ogromni refreni, priličan broj heavy solaža i ritam kao stvoren za headbanganje. Gotovo su sve pjesme potencijali hitovi (ako u ovome stilu uopće možemo govoriti o hitu jer teško je očekivati spotove ovakvih bendova na glazbenim TV postajama, izvan okvira specijaliziranih emisija), a mislim da je titulu prvog singla ponijela razorna 'Rejection Role', a uz bok joj stoji i polu-klupska himna, naslovna 'Figure Number Five'.

Niže potpisanom su Soilwork uvjerljivo najbolji iz cijele te invazije skandinavskog ponosnog metala, barem par koplja ispred In Flames, Arch Enemy, pa i Children Of Bodom. Sve su to istoga oca djeca, no Soilwork ipak imaju neku nit zbog koje ću ih uvijek staviti u plejer prije nego ostale iz spomenute bande. Metal je jak. Na ovom albumu sigurno.

Mario Grdošić
mario@monitor.hr
10. rujna 2003.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site

Soilworkers.com - fanovi

Metal Storm podsite

Službeni fansite

Tekstovi pjesama