Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  RAZNI IZVOĐAČI: 'CRADLE 2 THE GRAVE SOUNDTRACK'
(Def Jam/Aquarius; 2003.)
Najveći lajavac (u doslovnom smislu te riječi ) među reperima, nabrijani DMX, sve se više giba po filmskim platnima nego što maše rukama po pozornicama ili snima po studijima. I sam je par puta najavio da se u budućnosti prije svega vidi u filmskoj industriji, tako da mu u zadnje vrijeme nove materijale nalazimo isključivo po soundtrackovima filmova u kojima se i sam pojavljuje. Posljednji slučaj je akcijska razbibriga 'Cradle To The Grave' u kojoj mu je partner Jel Li, a za soundtrack je DMX okupio raznoliko društvo sastavljeno uglavnom od dobrih mu frendova, a i sam je priložio par pjesama.

Najavni singl je 'X Gonna Give It To Ya' koja je stvarno prežvakana, nepotrebna i krajnje nategnuta stvar, uostalom kao i zadnjih par singlova u kojima X bez ikakve melodije, na prosječne podloge laje i sipa jedne te iste tekstove. O tome kako ćeš najebat ako mu budeš srao, pa će doći on po tebe i dobit ćeš svoje. Kakav je i inače slučaj na ovakvim kompilacijama, uglavnom jača imena daju najpodnošljivije stvari, dok je anonimusima ovo samo dobra prilika da dođu do malo većeg broja ušiju. Eminem, DMX i Obie Trice udružuju snage u 'Go To Sleep', dok se 50 Centu pridružuje matična klapa razbojnika G Unit u čudnoj, ali dobroj 'Follow Me Gangster'. Ostatak čine spomenuti anonimusi, od kojih mi je najljepše sjela 'Whats It All For?' Bazaar Royale. Za fanove DMX-a (koji vjerujem jedini ovo i kupuju) treba reći da se lajavac pojavljuje još s numerom 'Right / Wrong', kao i u bonus stvari 'Gettin Down', na kojoj zapravo snage udružuje ekipa iz Blood Line Records.

Ah, reperski soundtrack k'o reperski soundtrack. Dosadan do boli. Najlošija stvar na svakom od solo albuma ovih izvođača bolja je za pola koplja od svake stvari ovdje. Stoga ovo i je samo za opake i najluđe fanove…

Mario Grdošić
mario@monitor.hr
4. srpnja 2003.

Copyright © 1996. - 2003. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site

Tekstovi pjesama

O filmu