Glazba - Internet MONITOR  


« na početak   « povratak

Glazba
Album tjedna
Recenzije
Nikad čuo
MP3 singl

Monitor
Monitor home
Forum
Softwarez
Belle de Jour
Info Technology
Hrvatski Web
500 linkova
Link dana
Odigo
Monitor u Vjesniku

e-mail
glazba@monitor.hr

 
  SIDDHARTA: NORD
(Multimedia / Aquarius; 2001.)
Možda je ovo našim susjedima nešto fenomenalno i možda su to njihove najveće zvijezde, ali ako jesu onda je njihova scena u većim govnima nego što sam mislio, jer meni ovaj album Siddharte ide na lijevo plućno krilo. Dok slušam dođe mi da od muke razbijem glazbeni uređaj!

Bend osnovan 1995. godine četiri godine kasnije objavljuje svoj debi 'Id' da bi potom izdali 'Nord' koji sam na svu nesreću ja dobio da preslušam i dam stručno doktorsko mišljenje. Pa, dobro, evo onda nalaza: Dosadni su k'o proljev! Uočeno miješanje ex-yu rocka i mainstreama sa naglašenim rifčinama i/ili pop melodijama, te elektronike i irskih elemenata i čega sve ne na pojedinim pjesmama što uz iznimno smiješno loš vokal ovaj album pretvara u gloksiniju na mojoj polici što će skupljati ništa drugo osim prašine.

Ne znam što točno pokušavaju stvoriti Boštjan M., Cene R., Primoži B. i M. , Tomaž O. R. i Toni M., ali štogod da su pokušavali i pokušavaju dobili su i dobivaju ono preko čega ja brzinom svijetlosti prelazim i nestajem. Piše im slijedeće u biografiji: "Klasično rock zasedbo sta s časom dopolnila še saksofon in klaviature ter s tem Siddharti pomagala razširiti in obenem postaviti samosvojo zvočno identiteto". Molim? Mislim, ono… Kopija jedne kopije koja je kopija jedne druge kopije koja je kopija…

Odoh ja čitat 'Siddhartu' Hessea, a možda i popijem kavicu sa mlijekom na stropu sa paucima, sunčan je dan i ne isplati ga se kvariti.

Mario Marušić

Copyright © 1996. - 2000. Internet MONITOR
 
 
world wide web:
Službeni site